mandag den 8. februar 2010

Vinter og de snottede børn...

Sikken en fantastisk vinter vi har! Endelig er det muligt, at føle sig som tilhørende de skandinaviske lande! Sne, is, frost og sol! Ren vitamin-indsprøjtning!

Til gengæld er det også tiden for snottede børn i klinikken. Snot, snot, snot! Og hvad kan vi så gøre her?

Snot kommer i en fase hvor slimhinderne genopbygges, det kommer altså i den fase hvor kroppen er ved at komme sig efter et 'angreb' på slimhinderne i næsen. Derfor er snot ikke som sådan en del af 'sygdommen', men nærmere en del af helingsprocessen.
Så snot er et tegn på at kroppen er ved at vende tilbage til sin normal-tilstand.

Men snot er irriterende! Om natten kan det vare vanskeligt at trække vejret igennem næsen, og dette kan forstyrre søvnen en del. Mængden af snot kan også blive så voldsom, og snottet så sejt, at det kan barrikadere for passagen til mellemøret, og gøre det vanskeligt at dræne mellemøret, og så er der grobund for mellemøre-betændelser! (Otitis media)

Noget af det bedste for at dæmme op for snot-afsondringen, er at undgå de fødevarer der i stor stil er slimdannende. Og her ligger mælkeprodukter og banan i toppen! Så snottede unger; lad være med at fodre dem med mælk, yoghurt, ostehaps, is og banan! Så vil snotmængderne hurtigt aftage og snottet blive langt mere vandigt, og klinge af.

Hvis du er bange for at dit barn ikke får kalk nok på en mælkefri diæt, så kan du checke min hjemmeside her for mere information!

-selvfølgelig virker dette råd også på voksne ;o)

2 kommentarer:

  1. Dejligt med nogle snot-tips! Min ældste er vegetar og på nogle dage også veganer, så din calcium-liste var lige den, jeg stod og manglede. Tak!
    KH Mette

    SvarSlet
  2. Dejligt med bevidste unger ;o)
    Angående calcium eller kalk, må vi også huske at værdsætte hvor meget kalk vi har i drikkevandet her i landet.

    SvarSlet