fredag den 19. februar 2010

Knastør hud...

Før jeg fortæller videre om hverdagens motion, kommer der lige et top-aktuelt råd.

Adskillige har i ugens løb spurgt mig om, hvad man dog stiller op med den knastørre vinterhud, som de fleste af os efterhånden har. Den relative luftfugtighed er dalet, og det kan mærkes på fugtigheden i huden! Den bliver mat, tør, skællende og kløende!

Hvordan får man så bedst muligt fugtigheden tilbage i huden? Er det creme eller olie man skal bruge?

Det er klart olie, og den skal indenbords! I disse fedtforskrækkede tider mangler vores kroppe i den grad fedtstoffer, og det afspejles især i huden. Og vi skal ikke være bange for, at blive fede af at spise olie, så længe at det er den rigtige olie vi spiser. Vi skal derfor sørge for at få fedtstoffer der gavner vores celler og ikke sætter sig på sidebenene. Så masser af cellefedt og ikke dellefedt!

Cellefedt finder vi bl.a. i Omega 3-6-9 (kapsler) og i Perfekt Balance (flydende form). For voksne med tør og kløende hud kan man fint indtage 6 kapsler Omega 3-6-9 morgen og aften, eller 2 spsk Perfekt Balance morgen og aften. Det gør, at huden atter kan holde på fugten, for slet ikke at tale om, hvor top-vigtige disse olier er, for alt det arbejde kroppens celler udfører.

Perfekt Balance kan bruges i madlavningen; røres i en smoothie, kældes over salaten, shakes med grapejuice (så aktiveres lever og galde samtidig, og øger optagelsen af olien). Olien må bare ikke varmes op, for så ødelægges den.

Skal man endelig 'treate' huden, så kan man efter badet, mens huden stadig er våd, smøre sig ind i et tyndt lag mandelolie. Det er langt lettere at fordele mandelolien tyndt og jævnt på huden, når huden er våd, så det skal altså være inden man tørrer sig med håndklædet.

Har man decideret tørre og skællende pletter kan disse smøres med Weleda Calendula Wind & Weather Cream.

3 kommentarer:

 1. Jeg skal da vist have ledt efter den olie der giver cellefedt i stedet for dellefedt. Tak for tippet.

  SvarSlet
 2. Et yderligere plus med cellefedtet er, at det er med til at fjerne delle-fedtet! Undgå derfor alt animalsk fedt (for DET ER dellefedt) Undgå transfedtsyrer (stort indhold i burgere, chips og pommesfrites). Undgå hærdet fedt som oftest optræder i færdigprodukter fra madindustrien.

  Så lav din mad selv, gerne af uraffinerede økologiske olier. Brug kokosolie når du steger, og spis resten af dine olier kolde og i rigelige mængder!

  Go appetit ;o)

  SvarSlet
 3. Hej Lars,
  jeg glæder mig til at følge din blog og lære mere.
  Jeg har også god effekt at smøre huden med avokadoolie, når huden er tør og irriteret.

  SvarSlet